2005-12-20

Med anledning av dagens nyhet...

...tillåter jag mig spekulera i hur KFF anno 2006 kommer att se ut och framförallt att spela. Patrik Mörk säger följande angående Dawkins i Barometern-intevjun:

Han är ganska liten, men mycket explosiv och målfarlig. Sedan handlar det förstås om att passa in i lagets spelsystem. Men KFF söker ju snabba och rörliga spelare och Fabian känns riktigt spännande i den beskrivningen.

Det som jag reflekterar över nu när jag läst artikeln några gånger är att Peter Mörk alltså hävdar att KFF söker snabba och rörliga spelare och således inte någon stor bollmottagare. Vadan nu detta? Jag trodde att alla, supportrar, journalister och även KFF-ledningen själva ville ha den typen av spelare? I och med att Dawkins blir aktuell så minskar naturligtvis sannolikheten för en värvning av en sådan spelare. Inte minst ur EU-spelare-perspektivet.

Kan det vara så att Nanne vill satsa på ett Teddy och Freddy-anfall (hoppas innerligen att de kommer att kallas för det), dvs två små snabba, explosiva och tekniska spelare? Skulle det fungera? Ja, snabbhet är en egenskap som bara har blivit viktigare och viktigare på den positionen. I sin tur betyder detta att mittfältet kommer behöva passa till anfallet i form av djupleds- och markbollar och inte via inlägg som mer eller mindre kräver stor styrka. Lasse har tveklöst de egenskaper som krävs och likaså Rydström, även om hans bollar sällan går direkt till en anfallare. Blomberg är det lite värre med för att inte tala om Fabio, men den senare är ursäktad pga sin genombrottsskicklighet. Kanske har Nanne planerat för att någon av bröderna Elm ska fylla innermittfältarpositionen under nästa säsong?

Tankarna bär iväg som ni märker och jag avlutar allt detta hjärnbajs med ytterligare en tanke.
Fabio tillbaka på topp? Trots allt tveksamt med tanke på den framgång han har visat under slutet av säsongen på sin yttermittfältsposition, men nog är han tillräckligt fysisk för att uppfylla alla kriterier av en power-forward.

We will see...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar