2005-12-12

Lättjans eskapader

Efter gårdagens uttömning (är det tredje inlägget i rad jag börjar så?) blev spelarkritiken förbigången. Möjligen för att dra ut på segern lite till, men mer troligt är att latheten slog till.

Det är svårt att lyfta fram någon särskild efter en sån här match när alla presterar så bra. Så jag får helt enkelt gå igenom samtliga.

Wastå. Stabil som vanligt. Inga osäkra ingrepp. Han hade dock fet-röta på ett skott men lyckdes rädda med smalbenet.

Daniel Pettersson var kul att se. Valde rätt varje gång i de defensiva löpningarna vilket ofta ledde till att FCK spelade bort sig. Fried spelade liknande. Efter ett par-tre typiska ungtuppen-får-chansen-misstag så spelade han stabilt på sin kant.

Mittbackarna felfria. Nickade bort allt med lätthet. Det är nästan så man tar det för givet. Det gäller att inte glömma bort dessa killar bara för att de numera aldrig sticker ut spelmässigt.

Och så Rydström. Rydström, Rydström, Rydström. Så oerhört nyttig i kortspelet. Kan ha gjort sin bästa match för säsongen. Verkade hela tiden ha koll på samtliga spelare på planen. Dök upp i situationer när man trodde han var i andra änden av planen. Kärlek!

Jag vet inte vad som hänt med Fabio under hösten. Han är ju inte direkt ung så det vore konstigt att säga att han "växt in i rollen". Han gjorde iallafall igen en makalös match.

Rasmus Elm. My god, bara 17 år. Det gäller att vara försiktig med så här unga förmågor, men jag hoppas att detta kan bli något stort. Gjorde enormt bra ifrån sig.

Blomma fungerade utmärkt på sin kant. Det kändes som om han inte spelat någon annanstans i hela sitt liv. Inga misstag.

Vi forsätter med Lasse. Gjorde enorm nytta utan boll igår. Gick på ren vilja. Få misstag och han gjorde mer nytta än någon annan på plan.

Ceasar sprang väldigt mycket men måste absolut lära sig att värdera situationen omkring honom bättre. Fler passningar och lite mer split-vision är att önska, men han är med råge förlåten för alla offisde-löpningar.

Hasani han inte göra så jättemycket på grund av hur matchsituationen såg ut när han kom in. Känns dock trygg.

Sådär! det var det, det. Man of the match faller självfallet, alla hyllningar ovan till trots, på Nanne Bergstrand, kommentarer överflödiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar