2005-12-09

Lista #2 - Smaknamn

1. Jesus - Obeveklig etta. Smeknamnet kommer såklart från frälsarmålet mot Sylvia 2000. Som grädde på moset har ju Jocke Lantz har ett vackert, buskigt skägg som skulle passa i vilken Jesus Christ Superstar-musikal som helst. Läs Röda Bröder-intervjun.
2. Bagarn - Den smått avdankade ledaren i Åshöjden BK tillika mittlåsmogul i KFF. Någon historia bakom namnet känner jag inte till, men det sitter som en smäck. Bagarn i böckerna var ju gammal landslagsspelare, vilket vår Bagare också borde vara...
3. Blomma - Får anses som relativt fyndig då nio av tio med detta efternamn kallas för just Blomberg. Vad gillar han själv namnet?
4. Brasse-Lasse - Många fotbollspelare som hetter Lars får antagligen detta smeknamn. Brasiliansk kanske inte är vad Lasses spelstil först påminner om, men namnet gillar vi.
5. Fabbe - Vår bäste brasse har fått det lämpliga smeknamnet Fabbe. Klassisk svenskifiering. Sjörövarreferensen sitter mitt i prick på Fabios karaktär.

Övriga exempel på smeknamn i KFF är Rydan/Rydis, Tolin/Pono och Eka. De platsar naturligtvis inte på listan pga fantasilösheten. På övriga spelare känner jag inte till några smeknamn. Känner du till något eller kanske har förslag på vad vi skulle kunna kalla t ex Tobbe C, Fredde P, Ceasar, Wastå och Hasani så är det fritt fram att maila på ciddenochbollen@gmail.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar