2006-05-13

Ari och Viktor - Guldkalvar?

Köpet av Ari var unikt för Kalmar FF. En oprövad brasiliansk 20-åring skrev ett 4-årskontrakt. Detta är att betrakta som en milstolpe i föreningens historia. De senaste tio säsongerna har präglats av en stark lagmoral, ett homogent försvar och rutin, vilket vi kom ganska långt med. Men ytterligare något behövdes skjutas till, det fick vi lära oss den hårda vägen. I vårt fall blev det ett gäng tekniska brasilianska anfallare.

Vi känner alla till historien. Framgången kom till stan.

Men vad har vi oss att vänta av framtiden? Har vi passerat kulmen? Är vi nöjda?

Det Kalmar FF gjorde under vintern 05/06 berättar om motsatsen. Vi värvade ungt. Frågan är om vi hade lyckats med dessa värvningar om det inte varit för höstens och vinterns framgångar. Kalmar FF och dess styrelse ställde sig i smedjan och började jobba. Det är som vi vet lättast att jobba när stålet är varmt. Vi skrev långa kontrakt med Ari och Viktor Elm, två spelare som imponerat väldigt mycket under säsongens första åtta matcher. Det finns idag inte många i fotbollsverige som inte tror att dessa herrar kommer att bli till stor nytta för Kalmar FF. Ett steg framåt och vid rätt tidpunkt.

Så, dags för nästa steg?

Definitivt inte! Det är nu vi ska koncentrera oss på nuet, inte framtiden. Massmedia har så smått börjat uppmärksamma Ari och Viktor. I supporterled spekuleras det om Ari är värd 10 eller 20 miljoner och hurvida Viktor kommer hamna i ett landslag eller inte. I och för sig naturliga samtalsämnen för oss supportrar, men jag anser att vi istället bör stanna upp, ta ett djupt andetag och njuta av situationen. Runt hela föreningen ligger en behaglig aura av medvind, harmoni i truppen och förhoppningsvis går vi en ljus framtid till mötes. Vi har en ny arena på gång, europaspel och en tre matcher stark vinst-streak. Nu låter vi de rödklädda grabbarna jobba. Framtiden tar vi sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar