2009-04-15

Vad vet vi om Kalmar FF 2009?

Vi vet följande:
  • Vi har tre jävligt starka mittfältare i Henrik R, Rasmus Elm och David Elm (jodå, låt David vara kvar på mittfältet). Helt klart SM-guldkvalitet här. Tveklöst.
  • Vi har ett mittlås som är enormt stabilt (om inte mycket annat) i Lindberg och Lantz.
  • Vi har en målvakt som är än mer stabil. Av någon anledning har berömmet till hr. Wastå avtagit de senare åren, han var ju snudd på hype-ad för en två-tre år sen. Han är definitivt inte sämre nu.
  • Vi har två ytterbackar (Nouri och Larsson) av modernt snitt som må ha en viss svaghet i sin defensiv men de är en enorm styrka när vi vill komma med fart på kanterna. Detta måste så klart utnyttjas bättre än vad det gjort de första två omgångarna. Har Nanne möjligen försökt bromsa kvaliteter?

Frågan är då hur vi ska formera resten av laget för att kunna vara i toppen på tabellen under Allsvenskan 2009? Det är ju där skon klämmer...

Tobbe E. Jag fick lite Fabio-vibbar av honom under AIK-matchen. Bra bollhållarkvaliteter och han blir sällan stressasd. Det jag vill se mer av honom är offensivt mod. Jag vill se honom utmana, då kommer han bli en enorm styrka med sin passningsskicklighet. Tobbe E i en Fabio-roll på yttermittfältet!

Leandro. Det vore kanon om Leandro visade upp stora kvaliteer som centertank, då hade vi haft ett fantastiskt lag och spelsystem att kunna utveckla under säsongens gång.

Assis, Sobralense, Dauda, Mendes får konkurera om den kvarvarande mittfältspostitionen tills någon av dem blommar ut.

Är detta laget vi ställer upp mot slutet av säsongen?

Wastå
Nouri - Lindberg - Lantz - Larsson
HR
Assis - Delm - Relm - Eriksson
Leandro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar