2009-04-21

Supporterlojalitet

Den skrala poängskörden så här i början på säsongen efter SM-guldet ger reaktioner. Buropen från läktaren efter HBK-matchen tänker jag närmast på. Rydstöm, Lasse & DElm tog upp det i sina respektive bloggar i veckan. Även TT uppmärksammade buropen.

Generellt kan man säga att det som händer på läktaren är en förstärkning av det som händer på planen. Går det dåligt på planen så ger det negativ respons på läktaren (oftast i form av gnäll, men som i söndags i form av burop). Går bra på planen så hyllas så klart spelarna. Sällan är väl varken det ena eller det andra av rätt proportioner, men att vara fotbollsupporter handlar till så stor del av passion och känslor, så båda extremerna är ganska naturliga och förväntade.

Den stora avigsidan är att även motsatt förhållande gäller. När det är negativ stämning på läktarna så är det smittar det av sig på spelarna, vilket kan beskrivas som en negativ spiral. Och det är illa.

En fotbollssupporters bästa tid är när det går bra, när segrar radar upp sig och guld bärgas. Men en fotbollssupporters viktigaste tid är när det går dåligt. Det är då supporteragnarna skiljs från supportervetet.

Så se till att stödja KFF i veckans matcher, imorgon mot Örebro, men framförallt i nästa hemmamatch som spelas mot Häcken den 1:a maj! Alla till Fredriksskans!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar