2009-04-07

Avsparkat!

Vårsol. Säsongen igång!

Det vore en stor överdrift att säga att man väntat på säsongstarten sen november. Detta år har jag verkligen inte längtat till säsongsstarten på det abstinensaktiga sätt jag brukar längta efter den. SM-guldet har satt sina spår hos en supporter. Peppen var hursomhelst där där - precis som vanligt - inför avspark och förväntan över säsongen så här en poäng in i allsvenskan 2009 är hög.

Matchen så... På intet sätt en 100-procentig insats, men ändå snäppet över medioker. Nanne beskrev det bra: "Ojämn". Även Glenn Strömberg beskrev det bra: "Det syns att det finns kvalitet i laget".

***

Brända chanser, visst men Mendes springer väldigt rätt väldigt ofta. Avsluten måste så klart höjas en nivå. Jag ser fram emot att se Mendes i en ytterposition så småningom. Det kräver nog att Lenadro kan kan axla Davids gamla targetroll från 08. Davids insats på innermittfältet känns förresten mer och mer solid...

***

Den här bloggen har knappast som vana att dissa dommarinsatser, men MY GOD vilken märklig sådan vi fick se. Det började redan i första minuten när en KFF-spelare (Rydström?) blev nerpressad i gräset utan påföljd. Jag lovar att om Stålhammar hade blåst där hade det kunnat bli en betydligt mer balanserad insats över de fulla 90 minuterna. En feldömd straff, två feldömda ickestraffar samt en offsideavblåsning (KFFs enda i matchen!) var bara glasyren på dommartårtan denna måndagafton.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar