2007-05-28

Vad innebär Ari-affären?

Nu när Ari-försäljningen sjunkit in en aning kan man så smått börja fundera på vad försäljningen innebär för föreningen. Rent ekonomiskt är det naturligtvis fantastiskt. Förra året omsatte vi knappa 40 miljoner. Lika mycket som Ari gick för (enligt ryktena), även om nu KFF endast får behålla hälften av det. Detta är naturligtvis enormt, enormt stort. Kalmar FF är en liten förening som alltid vänt på kronorna. Nu finns det plötsligt utrymme för misstag.

Vad pengarna kommer användas till? Tja, säg det. Delvis gissar jag att de kommer strös ett lager jämnt över föreningen för att stärka organisationen och bygga den för framtiden. Etableringen som Nanne och Svante talar om handlar naturligtvis även till stor del om ekonomi.

Ari kommer såklart att ersättas. Jag hoppas att Nanne redan har ett par alternativ som han anser aktuella. Naturligtvis ska det inte köpas slumpmässigt eller panikartat, hellre då köra på de vi har, det kommer isåfall stärka lagkänslan. Det var visst en Fabio som var intressant i samband med att vi värvade Ricardo. Han var för dyr då. Är han forfrande aktuell månne?

Till sist undrar jag hur det ekonomiska tillskottet kommer att påverka truppen. Kanske att någon spelare känner sig mindre värd nu? Kanske kommer någon spela mer för sig själv än för laget? Kanske blir det konflikter av vad pengarna spenderas på? På något sätt kommer det säkert att påverka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar