2007-05-04

Match #4 Kalmar FF - Djurgården 1-0

Den här något sena matchrapporten beror på diverse internet-strul och lathet, men hur som helst, här kommer den... (även om det mesta som kan sägas om matchen redan är sagt)

Oändligt skön match. En riktigt gedigen och ordentlig fotbollsinsats med ett lika gediget och ordentligt resultat. Det finns bara bra saker att säga.

Om vi börjar med försvarsinsatsen så tycker jag mig se att trots de taktiska förändringar Nanne genomfört (gentemot tidigare år med en högre positionering osv) så är Bagarn forfarande Allsvenskans bäste mittback. Han enorma avvägningsförmåga är fantastisk. Jag tänker särskilt på ett tillfälle i eget straffområde när Jonsson bryter fram och det egentligen bara kan bli straff eller mål, men Rosengren -genom att ställa sig rätt- låter en förvånad Jonsson gå förbi vilket resulterade i att bollen rullade till Wasstå. 9 av 10 backar hade där antingen brytit (=straff) eller blivit tunnlad (=mål). Nåja...

Offensivt känns det också tryggt. Fabio är definitivt på gång (han kommer säkert vara "på gång" i flera matcher till innan han når sin egen högstanivå). Cesar är bättre än någonsin. Vi väntar på Aris första mål men han har redan gjort enorm nytta. Något av alla klipp-klapp-spel med Cesar och Ingelsten förtjänade bättre öde.

Innermittfältet var lika standardmässigt bra som vanligt, även om jag gärna skulle se fler offeniva insatser från V. Elm.

Guldtempot håller bra takt. Förhoppningsvis ligger vi på plus på söndag.

Guldtempo: -1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar