2006-01-20

Truppen i dagsläget

I dagsläget har 17 stycken spelare ett gällande A-lagskontrakt för spel med Kalmar FF i Allsvenskan under året 2006. Ledningen i föreningen har sagt att en 22-mannatrupp är målet. Lå oss då se vad som återstår.

Sex stycken spelare är idagsläget aktuella för kontrakt. Dessa är Fabio, Ceasar, Ponomarev, Viktor Elm, Fabian Dawkins samt "Superbrassen".

Fabio - Det är allas vår övertygelse att KFF-styrelsen gör allt för att få denne blondin från Rio att skriva på. Det senaste budet är (precis som det har varit sedan december), att det förhoppningsvis kommer att lösa sig till helgen.

Ceasar - Även om styrelsen säger att det även jobbas hårt på att knyta till sig Ceasar så är jag här mer tveksam till KFF:s intentioner. Kan det vara så att man vill vänta och se vad Jamaicanen kan erbjuda? Nja, kanske inte... men något måste ligga bakom styrelsens smått konstiga agerande gällande icke-EU-spelare.

Ponomarev - Det var länge sedan vi hörde något konkret om denne man. Trots allt så har Bogefors sagt att han senast ansluter till truppen efter VM-uppehållet. Men you never know.

Elm - Börjar se väldigt tveksamt ut. Tydligen så ska en skiljenämd få avgöra vad som händer härnäst. Här känns det som det kan gå either way.

Fabian Dawkins - Jamaicanen anländer under helgen till Kalmar. Är han en backup om det skulle fucka ur med Ceasar? Är han ett alternativ till Ponomarev? eller kanske "Superbrassen"?

Superbrassen - Det har sagt att de ekonomiska förutsättningarna finns. Det tolkar jag som att man redan har klart för sig vad ett köp skulle kosta. Allt pekar här på att en deal blir av, eller...?

En snabb kalkyl ledar fram till att minst en av ovanstående inte kommer att ha ett kontrakt när den allsvenska säsongen drar igång. Min gissning blir att varken Viktor Elm eller Mr Dawkins kommer att spela i det röda stället. Däremot får vi även denna säsong tre brassar att hylla och älska under året. Den som lever får se.

Förhoppningsvis kommer saker att hända under helgen som kommer. Tyvärr har jag ingen möjlighet att uppdatera bloggen då en weekendtripp står för dörren, men om shit has happened så kan ni räkna med gott om inlägg under hela nästa vecka.

Föresten... Cidden och bollen har lyckats placera sig på en hedersam sjundeplats när en stor svensk blogg rankade svenska fotbollsbloggar. Läs listan här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar