2006-01-18

Arenan #3 - The Château

Så var det dags att snacka lite arena igen. Nytt ljus på himlen uppenbarade sig då det framkom att en privat intressent, nämligen Svea Fastigheter, är intresserade av bygge på deras mark vid gamla Volvo. Samma område som tidigare förkastats pga för små utrymmen. Efter ett markutbyte med Kalmar kommun så finns nu tydligen tillräckliga ytor.

Ok, utvärdera...

Som jag ser det så finns det inga som helst nackdelar med det som nu framkommit. Privat intressent? Jättebra, ju mindre kommunbyråkrati desto bättre. Lokaliseringen? Nåja, visst hade jag hellre sett en arena närmre centrum, men i sammanhanget och all things considered är det en bra lösning. Just nu ser det känns det kanske inte så spännande att bege sig "ut dit" på en matchdag men det kommer kännas mer och mer naturligt uteftersom området expanderas kommersiellt.

Vad jag förstår så pågår nu en utvärdering av den tilltänkta tomten, utförd och bekostad av Svea Fastigheter med Simon de Château i spetsen (vilket lysande namn på en man i fastighetsbranchen!). När den utvärderingen är klar räknar jag med att beslut kommer att fattas så att bygglovstekniska och arkitektuella ärenden kan sätta fart.

Så sätt igång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar