2006-01-26

2006 års matchställ


Detta är Pumas färska tröjmodell för året 2006. Den lanserades i samband med de afrikanska mästerskapen som precis dragit igång. Serien kallas för V1.06 där V:et står för velocity, snabbhet (i samma serie ingår även den så kallade speedbooten som ni möjligen sett reklam för på TV). Serien marknadsförs alltså som någon slags snabbhetsboostare. Allt detta är förstås bara marknadsförings-stuff och är naturligvis inget att bry sig om.

Till saken så. De senaste två säsongerna så har Puma levererat matchställ till Kalmar FF. Hurvida de kommer att göra det även denna säsong känner jag inte till, men om de kommer att göra det så kommer de med största sannolikhet se ut så här, med undantag av färgerna då...

De senaste säsongerna har utseendet på Pumas tröjor fått en hel del kritik. Den främsta missen med tröjorna tycker jag har varit den osymmetriska användningen av färger. Exempelvis i förra årets ställ där endast den ena armen varit i avvikande färg. Nu ser det tack och lov ut som att det har blivit ändring. Byxorna, som jag tyvärr inte lyckats hitta någon bra bild på, har ett fyllt uppochnervänt V vid båda höfterna.

Om ni vill se tröjorna "in motion" så rekommenderar jag att slå på Eurosport någon gång i veckan och kolla på en match från de afrikanska mästerskapen. Det spelar ingen större roll vilken match ni ser eftersom åtta lag spelar i pumaställ. Där kan ni också se att tröjorna är betydligt slimmare än vad de varit tidigare.

Det som nu kan faljera är att KFF väljer en alldeles för gäll röd nyans till tröjorna. Det kommer att bli bra mycket snyggare med en lite mörkare nyans, likt den som nu används i royal league.

Oavsett vilket, ett steg framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar