2007-11-02

Ah man va fan!

Det verkar alltså som om det inte blir något Royal League i år. Eventuellt så blir det någon form av turnering i februari. Ok, just det... februari, skitbra.

Att det ska vara så svårt att få upp en godtagbar form av skandinaviskt mästerskap. De senste tre åren har varit sportsligt ganska intressanta men eftersom publiken inte riktigt stormar planen med sin uppmärksamhet kanske det är läge att tänka om lite. Här är ett format jag skulle vilja se:

Inget gruppspel. Direkt på 8-delsfinaler.

Fyra lag från Sverige, Danmark, Norge OCH Finland. Varför Finland inte varit med hittills vet jag inte riktigt, men om det bara är för att kvalitén på Veikkausliiga så ser jag inget hinder. Fler länder = högre cred till de som vinner och högre status på turneringen. Se också till att lotta vilka som möter vilka i första omgången. Det blir mer spännande än att det som idag är förutbestämt hur grupperna kommer att se ut. Lottning är intressantare och därmed mer spännande och därmed igen; högre status på turneringen.

Alla kommer vinna på detta formatet. Lag i andra europa-cuper kommer inte sura över för många matcher. Publiken kommer tycka det är intressantare med utslagning dirket, vilket borde intressera sponsorer och TV. Möjligen kommer färre matcher betyda mindre sponsorpengar, men det är det värt om turneringen faktsikt får lite hyffsad status.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar