2008-04-20

Återigen seger!

Wow! Äntligen en match som bryter lite mönster. En match med många ansikten, varierande kvalitet och mål på tilläggstid.

Det har snackats en del om flyt i de tidigare matcherna och säkert efter denna också. Jag menar mål i 93:e! Men all things considred så har vi faktsikt förtjänat att vinna alla de matcher vi vunnit. Kan man verkligen säga att det är tur då? Är brist på otur samma sak som tur? Nja... tveksamt.

En gedigen insats var det, trots en del enkla individuella misstag i opressade situationer. Onödigt.

Hammarby hade gjort hemläxan och lagt backlinjen långt ner. Men ack vad de inte behärskade det spelet. De blev väldigt långt mellan deras lagdelar och när de fick bollen kändes det lite grann som de inte visste var de skulle göra av den. Ingen taktisk tiumf för Tony G.

Smått ironiskt också att Hammarby, ett av väldigt många lag i årets allsvenska som roterar spelare, åker på flertalet skador. Någonting som man just försöker undivika genom att rotera.

Nanne har ju valt att inte rotera sina spelare utan istället kört på med "bästa laget". En fundamental sanning inom fotboll. Det lag som står som segrare efter säsongen kommer inte tacka någon taktisk framgång åt rotationsystemet. Bra Nanne!

Nästa Helsingborg. Ett lag jag bestämt tror det finns en revansch att utkräva från. Helsingborg som (enligt egen utsago) har haft missflyt ska möta ett Kalmar (enligt andras utsago) i medflyt. Kan bli en helt lysande match.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar