2007-08-27

Match #19 Djurgården - Kalmar FF 1-3

Årets seger!

Vilken underbar match! Årets första höstdag avslutades på ett kvällsvackert Stockholms stadion. Inte mycket gick fel idag. Nanne inledde med en 4-5-1 uppställning och ett brett mittfält som satt i knät på backlinjen. Inte särsklit oförutsägbart men ändå spelade Djurgården rakt i famnen.

Det var ett Kalmar FF vi kände igen idag. Inte från Djurgårdsmatchen i våras utan snarare från Djurgårdsmatcher under föregående säsonger. Vi fick inte se mycket av "Framtidens fotboll" men vi fick tre poäng och det är inte en överdrift att hävda att det var precis det vi behövde.

Patrik Rosengren gjorde i slutet på första halvlek en av tidernas bästa brytningar varpå dommare Ingvarsson och hans linjeman gjorde ett av tidernas sämsta domslut. Straff. Total skam!

Att från detta komma in i en andra halvlek och kunna spela utan rädsla och med tydlig vilja, idé och framför allt kvalitet är helt fantastiskt. Att den näst intill målrädde Nummer 8 fick sätta en straff ser jag som en symbol för insatsen och låt oss kalla det comebacken.

Fler analyser imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar